RSS

Despre remediile naturiste

08 Jul

Remediile naturiste putem spune ca au fost cele mai vechi modalitati de tratare a problemelor de sanatate, acestea bazandu-se in special pe ceaiuri din diferite plante, precum si pe alte produse bio, natura fiind considerata cea mai potrivita sursa de vindecare a bolilor.

Chiar si in zilele noastre, remediile naturiste ocupa un loc important in vindecarea anumitor boli si din ce in ce mai multe persoane apeleaza la tratamentele bio in cazul unor afectiuni minore. Desi tehnologia se dezvolta extrem de rapid, iar in acest domeniu al medicamentelor se descopera pe zi ce trece din ce in ce mai multe substante cu efect vindecator, oamenii incep sa aiba o oarecare retinere cand vine vorba de pastilele pe baza de substante chimice, deoarece vor ca organismul lor sa nu se mai afle intr-un contact atat de puternic cu aceste substante.

In acest sens, piata medicamentelor naturiste s-a dezvoltat si ea extrem de puternic, astfel ca in momentul de fata exista foarte multe remedii bio pentru tratarea afectiunilor precum: detoxifierea organismului (de ex. gel cu microfibre), gripa si raceala, dureri de spate, dureri de dinti, tratemente pentru celulita, tuse si altele. De asemenea, tratamente naturiste pot fi urmate si pentru ingrijirea tenului, ochilor, pielii si parului, astfel ca pe piata exista in acest moment multe astfel de produse.

Bineinteles, trebuie sa fim realisti si in acelasi timp constienti de faptul ca remediile naturiste sunt folositoare doar in cazul unor afectiuni mai usoare, ca cele enumerate mai sus, iar in cazul bolilor grave este necesar un tratament medicamentos sau in unele cazuri, chiar interventii chirurgicale. Totusi, este foarte indicat ca in cazul unei boli usoare sa nu se apeleze la medicamente puternice, ci sa se urmeze remedii bio pentru ca organismul nostru sa nu fie „bombardat” cu substante chimice, care, pe termen lung, pot avea multe efecte adverse.

Desi exista suficienti medici care considera ca tratamentele naturiste nu au niciun fel de efect asupra organismului uman, trebuie sa ne gandim ca aceste remedii au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri, atunci cand nu existau medicamente, iar oamenii erau vindecati doar prin apelarea la plantele oferite de natura. In plus, un alt punct forte al remediilor bio este faptul ca nu exista efecte adverse ale acestora, in timp ce medicamentele obisnuite pot declansa alte probleme in afara celor deja existente.

In concluzie, trebuie sa apelam mai des la tratamentele naturiste, deoarece cu siguranta acestea reprezinta cea mai sanatoasa cale spre vindecare. In acelasi timp insa, trebuie sa fim atenti in alegerea produselor naturiste, deoarece putem cadea in capcana producatorilor care nu respecta intocmai cerintele si standardele unor astfel de produse. Asadar, cel mai bine este sa cerem sfatul medicului asupra caror remedii bio sa ne concentram atentia. Cu siguranta tratamentele naturiste vor fi in continuare foarte apreciate de oameni si se vor descoperi noi modalitati de tratare a afectiunilor.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on July 8, 2015 in Comunicate

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: