RSS

La ce sa te astepti de la o excursie prin Romania

22 Sep

Un loc in care legendele din vechime si povestile intunecate convietuiesc cu realizarile modernitatii, Romania este un taram al paradoxurilor si al neprevazutului. Turistii, fie ei romani sau straini, sunt impresionati de o intreaga galerie de manastiri stravechi, bisericute rasarite parca din negura vremurilor si castele pline de istorie.  Dar adevarata priveliste o face peisajul maiestuos al tarii. Munti spectaculosi, paduri create parca pentru hiking si offroad si rauri tumultoase, perfecte pentru rafting, o capitala moderna, ce uimeste prin arhitectura sa, o coasta pe care sunt presarate statiuni incantatoare, acestea sunt punctele forte ale Romaniei. Doritorilor de a o vizita li se ofera o gama larga de posibilitati de cazare, indiferent daca aleg muntele sau marea.

Iata cateva dintre locurile care merita vizitate in Romania:

Sinaia, fermecatorul oras de la poalele muntilor Bucegi, cunoscut mai ales datorită istoriei lui cu accente regale si a importantei sale turistice. Situata in judetul Prahova, la circa 60 km nord-vest de Ploiesti si la 50 km sud de Brasov, cu altitudini ce variaza intre 767 m si 1.055 m, peisajul si activitatile pe care de care se pot bucura turistii sunt dintre cele mai placute. Printre atractiile turistice, enumeram: Castelul Peles, fosta resedinta de vara a lui Carol I, Pelisor, Manastirea Sinaia, Cazinoul Sinaia precum si Casa Memoriala George Enescu. Iar sa gasesti cazare Sinaia nu mai e demult o corvoada acum, cand exista atatea site-uri cu continut relevant. Pe http://cazare-cazare.ro/ am gasit o intreaga galerie de hoteluri, vile, pensiuni cu descrieri exacte.

De la gara incarcata de istorie (unde a fost asasinat prim-ministrul Ion Gh. Duca, fapt atestat de o placuta comemorativa) pana la cota 2000, cu privelistea care iti taie rasuflarea, Sinaia e o statiune in care tursitii se intorc intotdeauna cu drag.

Litoralul romanesc reprezinta o parte din tarmul vestic al Marii Negre, desfasurandu-se de la granita cu Ucraina, pana la frontiera cu Bulgaria. Din iunie pana in septempbrie, statiunile de pe litoralul romanesc sunt zonele cele mai pline de turisti, veniti din toate colturile tarii, dar si din strainatate. Iar posibilitatile de cazare sint numeroase, de la hoteluri luxoase, cu vedere la mare, pana la pensiuni moderne sau rustice, vile sofisticate sau campinguri amenajate.

Maramuresul fascineaza nu numai prin peisajul incantator, cu paduri intunecoases si dealuri inverzite, ci si prin asezarile sale pitoresti, in care viata la tara se desfasoara in ritmul ei de mii de ani. Turistii au ocazia sa se intoarca in timp, sa se bucure de un ritm ancestral al unei vieti mai simple si mai curate.

Bucovina isi vrajeste turistii cu peisajul ei bucolic, iar cei 450 de kilometri de capitala merita parcursi daca ne gandim la frumusetea locului, la ospitalitatea extrem de naturala a oamenilor, la mancarea traditionala, cu gust nealteral de capriciile civilizatiei.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on September 22, 2014 in Comunicate

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: