RSS

Graviola

30 Jan

Fructul  de Graviola este foarte mare si pulpa dulce acrisoara de culoare alba. Se consuma natural sau mai frecvent, folosit pentru a face bauturi din fructe, serbeturi si altele. Graviola reprezinta un fruct tepos  al copacului Guanabana,  originar din padurile tropicale ale Amazonului. Triburile din aceste zone utilizau frunzele si mugurii pe post de antibiotic natural. Acest fruct face parte din medicina traditionala a Americii Centrale si de Sud de secole. Triburile din aceste zone utilizau frunzele si mugurii pe post de antibiotic natural. Terenul culturilor de graviola este testat periodic sa nu contina urme de pesticide si insecticide pentru mentinerea calitatii ridicate a produsului.  Pentru obtinerea sucului 100 % pur, fructele sunt recoltate manual, selectate cu atentie, spalate, curatate prin peeling, se elimina astfel tulpina si baza fructului. Din acestea se obtine prin sfaramare si amestecare o pasta care urmeaza a fi racita si imbuteliata pasteurizat si aseptic. Componentele active ale Graviolei  sunt niste substante denumite Acetogenine Annonaceous. Graviola (Annona muricata) contine 82 de Acetogenine diferite (in 10 tipuri distincte) care ofera un suport elocvent si puternic in chimioterapie, astfel trateaza celulele tumorale. Modul de actiune este realizat  prin blocarea productiei de ATP (adenozintrifosfat) a celulei tumorale, in acest caz rezulta apoptoza. In concluzie, celula tumorala nu mai este “hranita” si astfel nu se mai poate dezvolta mai departe. Fructul stimuleaza imunitatea organismului, care poate fi slabit din cauza tratamentelor chimioterapeutice, dar si din cauza altor factori externi.  Graviola lupta impotriva infectiilor grave, fiind un anti- cancerigen superior, un citostatic in adenoma de prostate sau in carcinoame pancreatice, hepatice, testiculare, mamare si pulmonare. Datorita ultimelor descoperiri Acetogeninele din acest fruct au o putere mai mare decat Adriamycin, un cunoscut medicament chimioterapeutic folosit pe scara larga. Spre deosebire de acest medicament Graviola insa nu influenteaza celulele sanatoase. Printre efectele benefice ale sucului de Graviola mentionam faptul ca inhiba virusul de hepatita B si cancerul hepatic, dar si celulele tumorale. Are efect de citostatic la celulele canceroase, dar si efect antibacterian antiviral antidepresiv si parazitar, calmand durerile si avand chiar si efect helmintic, vasodilatator, hipotensiv si anticonvulsivant. Mai este de asemenea antifungic (impiedica dezvoltarea ciupercilor,micozelor cutanate)  dar si depresant cardiac ( reduce ritmul cardiac si contractilitatea miocardului).  Sucul de Graviola trenuie administrat doar dupa masa si diluat intr un pahar cu apa. O cura poate dura 5 zile. Odata deschisa sticla se pastreaza doar la frigider si se  consuma zilnic. Sucul nu are adaos de apa fiind foarte gros, aproape ca un piure. Acesta este ambalat in sticle de 500 ml obtinut 100% din fruct pur pasat, fara seminte, decojit.  Produs pasteurizat si nu contine conservanti de niciun fel. Pentru a fi asimilat corespunzator si pentru a si dovedi efectele terapeutice este necesar a respecta cel putin 8 ore de odihna si consum regulat de lichide.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on January 30, 2014 in Comunicate

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: