RSS

Tipurile de geam termopan folosite la realizarea ferestrelor

23 Dec

Ferestrele cu geam termopan sunt foarte in voga si in momentul de fata, aproape toti noii proprietari de locuinte sau case isi monteaza acest tip de ferestre. Totusi, nu toti cunosc care sunt tipurile de geam termopan ce se pot folosi la realizarea acestor ferestre. Acest articol isi propune sa va enumere si sa va detalieze tipurile de geam termopan ce se pot folosi la realizarea acestor ferestre atat de avantajoase

Geamul clar

Geamul termopan clar este destul de simplu deoarece se obtine doar din sticla transparenta fabricata cu ajutorul unor tehnologii de ultima generatie. Acest geam reuseste sa va lumineze la capacitate maxima locuintele deoarece asigura o dispersie superioara a razelor solare. Totodata acest geam termopan intra in alcatuirea ferestrelor cu geam termopan standard.

Geamul  fumuriu

Geamul termopan fumuriu reuseste sa reflecte emisiile de raze ultraviolete, atat de nocive pentru organismul uman.  Avand aceste importante caracteristici, acest tip de geam poate fi folosit de catre persoanele care detin locuinte cu orientare catre soare. In acest fel nu numai ca va protejati pe dumneavoastra atunci cand stati intinsi in pat dar puteti proteja in acelasi timp si plantele din casa, covoarele sau chiar mobila.

Geamul reflexiv

Geamul termopan reflexiv  functioneaza extrem de simplu, ca o oglinda. Sticla acestui geam este argintie iar daca intensitatea luminii de afara este mai mare decat cea din interior, in acest caz geamul impiedica patrunderea emisiilor UV. Functionand ca o oglinda, va sporeste gradul de intimitate dar acest lucru se intampla doar pe parcursul zilei. In timpul noptii nu mai este valabila aceasta teorie.

Geamul mat

Geamul mat se foloseste de cele mai multe ori de catre persoanele ce nu doresc sa aiba un contact vizual cu trecatorii de pe strada. Geamul mat functioneaza la fel ca cel reflexiv, dar diferenta este ca cel mat are aceleasi proprietati si pe parcursul noptii.

Geamul low e

Geamul low e are rolul de a scadea nivelul de radiatii UV care ajung in camera, de aceea este numit si “low emissivity”. Nu numai ca impiedica razele UV nocive sa ajunga in locuinta noastra dar impiedica si razele UV responsabile de aparitia caldurii. Asadar acest tip de geam va ofera o izolatie mai buna decat oricare alt geam.

Geamul ornamental

Geamul termopan ornamental poate avea diferite aspecte, in functie de preferintele cumparatorului. Puteti opta pentru fel de fel de vitralii, imagini, efecte ornamentale iar aceste geamuri sunt folosite in principal pentru personalizarea locuintei.

Care sunt concluziile?

Indiferent de tipul de geam termopan pe care il alegeti, toate au proprietati izolante foarte bune dar decizia tine numai de dumneavoastra. In functie de preferintele dumneavoastra si despre aspectul viitor al locuintei, adresandu-va si unei persoane calificate, veti reusi cu siguranta sa alegeti tipul de geam termopan care vi se potriveste. Mai multe detalii aici.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 23, 2013 in Comunicate

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: