RSS

Argumente pentru a alege o casa din lemn

21 Aug

O casa din lemn este o casa pasiva, o case ecologica si economica. Este casa ideala , care te face sa te simti ca in natura, casa in care poti face economie si vei simti natura permanent langa tine. Sa construiesti o casa din lemn trebuie sa stii foarte bine ce lemn sa alegi , cum sa construiesti si mai ales planul casei sa fie bine stabilit. O astfel de acasa poate fi construita de Dorna Ecohouse, casa ta de vis din lemn poate fi construita asa cum o doresti dar poate fi economica, ecologica si plina de energie.

 Argumentul ecologic este cel mai important argument pe care sa il ai in vedere cand trebuie sa alegi dintre o casa din lemn si una din caramida.Avantajele vitale legate de sanatea si confortul locuitorilor, cum ar fi: reducerea substantiala a emisiilor de carbon, utilizarea de materiale ecologice, confortul exceptional dat de aerul permanent proaspat din casa, lipsa suprafetelor interioare reci iarna, lipsa excesului de caldura vara, lipsa prafului generator de alergii, iluminare naturala maxima, lipsa stresului de locuinta si echilibrul psihic indus de integrarea armonioasa in mediu etc.

Argumentul economic sau cum poti economisi alegand o casa din lemn este alt argument puternic pe care sa il iei in calcul.Cand e vorba de construit casa pasiva se pune in primul rand aceasta intrebare: este aceasta mai scumpa decat o casa clasica? Experienta germana si austriaca in domeniul constructiilor de case pasive arata ca acestea sunt nesemnificativ mai scumpe decat o casa conventionala. Pe de o parte, exista niste costuri suplimentare (termoizolatie in plus, rame termoizolate speciale pentru ferestre, geam triplu special, sistemul de ventilatie special si implementarea etansarii perfecte a anvelopei locuintei), care de fapt sunt compensate de economiile obtinute prin eliminarea sistemului de incalzire si a lucrarilor aferente acestuia. Pe de alta parte, costul facturii la energie va fi de pana la 10 (zece) ori mai redus decat la o casa conventionala construita la standardul actual inca in vigoare. Conform multor studii europene, costul total al unei constructii pasive, capitalizata pe 30 ani de exemplu. (conceptie, constructie, echipamente, costuri de exploatare) este mult inferior costului unei constructii conventionale de acelasi tip. Concluzia este ca in termeni de constructie si exploatare casa pasiva este extrem de rentabila. Termenul de casa pasiva a fost ales in principal pentru ca folosirea pasiva a energiilor ambiante (radiatia solara prin ferestre) si a surselor de caldura interne (aparate electrice si locuitori) sunt suficiente pentru mentinerea in interiorul cladirii a unei temperaturi agreabile pe tot parcursul anului.

Dorna Ecohouse te motiveaza pentru a alege o casa de lemn prin argumentele ecologice si cele economice.Intra pe Dornaecohouse.ro, vorbeste cu specialistii nostrii si vei alege cea mai buna casa din lemn.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 21, 2013 in Comunicate

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: