RSS

Cat Costa Schimbarea Instalatiei Electrice

07 Jun

De cele mai multe ori te gandesti sa cumperi ceva nou pentru casa abia atunci cand acel ceva se strica. La capitolul instalatii electrice, situatia este asemanatoare, insa ceva mai delicata.

De ce trebuie sa schimbi instalatia electrica?

Necesitatea schimbarii instalatiei electrice intr-o casa sau intr-un apartament vechi nu este una care tine de „moda” sau din dorinta de a face o actualizare in acord cu trendurile moderne, ci una de urgenta. Esti, pe scurt, obligat sa inlocuiesti instalatia electrica mai ales daca locuiesti intr-un apartament vechi, cu grad de siguranta minim la acest capitol. Poate nu stiai, insa o instalatie electrica defecta produce mai mult consum si incarca facturile la curent cu mult peste normal. Acesta este insa cel mai fericit caz. Se pot intampla si lucruri mai grave, cum ar fi starnirea unui incendiu in apartamentul tau, sau la nivelul intregii cladiri.

Schimbarea instalatiei electrice intr-o locuinta noua

Nu intotdeauna cand te muti intr-o casa noua gasesti totul in ordine. La inceput poti avea impresia ca ai de inlocuit doar prizele si intrerupatoare, intrucat acestea par deteriorate. Insa la o privire mai atenta, vei vedea ca mutarea intr-un alt apartament poate inseamna renovarea completa a locuintei, si acest efort presupune schimbarea instalatiei electrice in totalitate, de la inlocuirea prizelor si a firelor pana la schimbarea panoului electric. Foarte multe apartamente functioneaza astazi in baza unui tablou de siguranta comunist, aflat intr-o stare jalnica. Firele de aluminiu vechi nu au o durata de viata mai mare de 40-50 de ani. Aşadar, s-ar putea sa le gasesti verzi, sau rupte pe alocuri. Pe acestea le poti inlocui cu fire de cupru, iar tabloul de siguranta cu unul automat, care sa dispuna de sigurante separate pentru obiectele electrocasnice, cum este masina de spalat sau frigiderul. Foarte bune sunt prizele de ceramica.
Cat costa schimbarea instalatiei electrice in functie de apartament?

Trebuie spus de la bun inceput ca schimbarea instalatiei electrice este o operatiune periculoasa, care se va face numai de catre un electrician autorizat. Exista foarte multe firme de instalatii electrice Bucuresti care te pot ajuta in acest sens. Pretul lucrarilor este primul criteriu dupa care se ghideaza azi majoritatea celor care renoveaza sau se muta intr-o locuinta noua. Pretul este stabilit in functie de lucrarile efectuate: spargerea peretilor, montarea de cabluri electrice noi, respectiv de doze de legaturi noi pentru prize si intrerupatoare, sau schimbarea tabloului electric. În cazul in care nu dispui de un buget mare, care sa acopere intreaga cheltuiala necesara schimbarii instalatiei electrice la nivel complet, poti face acest lucru treptat. De pilda, poti incepe cu montarea unui intrerupator nou sau a unei prize. Această lucrare te poate costa undeva intre 5 şi 30 de lei, in functie de materialul ales. Schimbarea tabloului electric este ceva mai costisitoare, si poate atinge suma de 300 de euro. Daca vrei sa schimbi instalatia electrica la o garsoniera, sau la un apartament cu o cameră, trebuie sa platesti in jur de 1.500 de lei. Pentru un apartament cu 2 camere, schimbarea instalatiei electrice se poate face cu 2.000 sau 2.500 de lei. In cazul unui apartament cu 3 camere, pretul total poate fi de 3.500 de lei.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on June 7, 2013 in Comunicate

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: