RSS

Patuturi Copii

27 May

Patuturi Copii – Modele Ieftine, Moderne si Sigure

Pana va creste ceva mai maricel si va alerga prin casa, pentru copilasul tau, cel mai important accesoriu la momentul de fata este patutul. Acesta este locul in care va petrece cel mai mult timp, intre episoadele de tandrete in care se afla in bratele mamei sale. Patutul va fi asadar un fel de casuta provizorie pentru el, si de aceea acest obiect trebuie ales cu multa grija si atentie. Mai mult ca oricand, ofertele la patuturi pentru copii includ o varietate de stiluri din care se poate alege, in functie de materialul, dimensiunea, design-ul sau functionalitatea dorita. Orice parinte isi doreste cel mai bun sigur si trainic patut pentru copilul lui. Exista cateva criterii importante de care se poate tine cont in acest sens, pentru a asigura bebelusului o serie de beneficii: confort, siguranta si placere. Dincolo de aspectul estetic al patutului – care conteaza foarte mult in decorarea camerei noi a copilului, trebuie avuta in vedere mai ales siguranta copilului. Vor fi foarte multe momente pe zi in care copilul va ramane singur in patut, nesupravegeat. De aceea este important sa se aleaga un model care sa ofere siguranta si stabilitate.

Patuturile vechi vs. Patuturile noi

Nu toate patuturile care arata bine indeplinesc si standardele de siguranta impuse prin lege. Patuturile vechi – cum sunt cele cu zabrele sunt mai susceptibile in a crea probleme. De pilda, daca barele sunt asezate la o distanta prea mare una de alta, copilul se poate rani la cap sau poate cadea din greseala jos. Parintii trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte sa accepte de bun un patut-chilipir, oferit de vecini sau prieteni de familie. Este mult mai sigur sa investiti intr-un patut de copii nou, modern, care sa raspunda tuturor normelor de constructie. Patuturile de copii create in ultimii ani ofera calitate si siguranta, precum si un set de instructiuni prin care se poate urmari sistemul sigur de ansamblare. Cumparati asadar un patut nou pentru a avea mai multa liniste la gandul ca cel mic se afla in deplina siguranta. Un motiv in plus sa faceti aceasta este protectia copilului impotriva vopselelor cu plumb folosite pentru paturile vechi.

Ce material sa alegi pentru patut?

Daca se urmareste siguranta copilului, se recomanda patuturile construite din lemn tare, cum este stejarul, frasinul, sau fagul.

Ce tip de patut sa alegi?

Din modelele noi, cele mai ieftine sunt patuturile de copii mici si fixe. Insa trebuie luat in considerare faptul ca bebelusul va creste foarte repede, si va avea nevoie de un patut expandabil, sau convertibil, care sa se potriveasca dimensiuni nou dobandite. Patuturile copii de dimensiuni standard sunt cele mai cautate, deoarece la acestea se pot gasi mai usor saltele adecvate. De asemenea, patuturile cu roti aparute recent sunt mult mai utile, datorita mobilitatii care iti permite sa plimbi copilul prin casa intocmai ca un carucior.

Cum sa fie forma patutului?

Cele mai sigure patuturi sunt acelea in forma rotunda sau ovala. Spre deosebire de modelele vechi in forma dreptunghiulara, cele rotunde nu prezinta riscul accidentarii in colturi.

Cum trebuie sa fie salteaua?

Pentru a asigura copilului o sedere lipsita de accidente, se recomanda achizitionarea unei saltele care sa se potriveasca perfect dimensiunilor patutului, fara a lasa vreun spatiu liber. Se recomanda mai multa atentie si la calitatea saltelei. De pilda, saltelele prea moi pot provoca sufocarea copilului. Saltelele ferme sunt mult mai sigure in acest sens.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 27, 2013 in Comunicate

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: