RSS

Avantajele unui stil de viata sanatos

24 Apr

Iata cateva avantaje ale unui stil de viata sanatos, subsumate reducerii riscului pentru bolile cronice (diabetul, de exemplu):

1.    Sanatatea dumneavoastra: Sanatatea nu este ceva pe care sa il puteti achizitiona de la o farmacie sau de la un magazin, dar poate fi mentinuta prin practicarea modelelor colective de comportament legate de sanatate, pe baza alegerilor facute din optiunile disponibile. In urma aceastei logici, daca doriti sa aveti parte de beneficiile unui stil de viata sanatos, va trebui sa urmezi unele modele de viata sanatoasa in activitatile tale zilnice sau saptamânale, cum ar fi consumul de alimente sanatoase si sportul. Alte beneficii includ: costuri reduse de ingrijire a sanatatii, reducerea bolilor si leziunilor, reducerea vizitelor medicale, iti permite sa ai un loc de munca si imbunatateste relatia angajat-angajator.
2.    Greutatea corporala: Gestionarea greutatii dumneavoastra este cheia pentru atingerea tuturor beneficiilor pentru sanatate ale unui stil de viata sanatos. O reducere in greutate de doar 10 %  va va reduce in mod semnificativ riscul de boli de inima si alte boli legate de obezitate. Obezitatea sau excesul de greutate este al doilea factor important care contribuie la boli ale copilariei, cum ar fi tulburari ortopedice, apneea de somn, diabet zaharat tip II, astm bronsic, hipertensiune arteriala si colesterol, boli de piele, probleme emotionale si psihosociale si multe altele . Exercitiile cum ar fi mersul pe jos ajuta la incetinirea debutului si / sau prevenirea osteoporozei, iar unele cercetari arata ca participarea la astfel de activitati poate construi de fapt densitatea osoasa si incep sa inverseze boala. Alte beneficii sunt: reducerea greutatii, reducerea tensiunii si a stresului, bunastarea, imbunatatirea imaginii de sine si a stimei de sine si imbunatatirea functiei fizice.
3.   Medical: Cu totii ne dorim o silueta si un organism sanatos dintr- o varietate de motive estetice, sociale si medicale. Un stil de viata sanatos este cu adevarat cel mai bun medicament. Intr-un studiu realizat de Universitatea Tufts la New England Medical Center, in randul pacientilor cu boli cardiovasculare, s-a demonstrat ca un program de exercitii are capacitatea de a reduce semnificativ nivelul de colesterol LDM si a altor factori de risc dincolo de ceea ce este oferit de terapia medicamentoasa. Pierderea in greutate, chiar modesta, poate ajuta la reducerea costurilor medicale si farmaceutice, ajuta la evitarea chirurgiei bariatrice si co-morbiditati, cum ar fi astmul, hipertensiunea, si diabetul.
4.   Control: Cu un stil de viata sanatos, aveti mai mult control asupra vietii dvs. , in timp ce corpul in sine va lucra impotriva acelor aspecte ale vietii care va trag in jos. Cu un stil de viata sanatos, aveti control si asupra somnului dvs., astfel incât sa va simtiti bine in general, cu alte cuvinte, odihnit pe tot parcursul zilei. Cu un stil de viata sanatos, totul functioneaza impreuna pentru a ajuta alte aspecte ale stilului tau de viata. Stiinta a dovedit ca pierderea in greutate este sanatoasa, o alimentatie sanatoasa si rutine de fitness aduc imbunatatiri dramatice in domeniul sanatatii si ajuta la controlul bolilor cronice comune, cum ar fi nivelul ridicat de colesterol, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, stres, precum si lipsa generala de vigoare.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on April 24, 2013 in Comunicate

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: