RSS

Ulei de argan

12 Mar

ulei de argan     Cunoscatorii si expertii in frumusetea si pastrarea unui par sanatos numesc uleiul de argan si lichidul de aur. Este o denumire ce i se potriveste perfect deoarece pe langa foarte multele beneficii pe care le aduce parului, uleiul de argan se extrage foarte greu si in cantitati foarte mici. De aceea este un produs destul de scump si se gaseste in cantitati foarte mici in produsele de intretinere.
Ulei de argan gasim in semintele fructelor de argan, fructe produse de copacul ce isi are originile in Maroc.
Acest produse are proprietatile necesare de a transforma, spre exemplu un par uscat si fragil intr-un par cu proprietati opuse acestora.
Dar nu numai la intretinerea parului ajuta acest ulei de argan. Este utilizat in vindecarea numeroaselor eczeme ale pielii, in tratarea si intretinerea pielii si a unghilor.
Continutul bogat in acizi grasi esentiali si vitamina A face din uleiul de argan o componenta foarte benefica in diversele cosmetice care au ca scop intretinerea corporala.
O alta calitate a acestui ulei este faptul ca nu se oxideaza atat de repede in comparatie cu uleiul de masline.
Cu siguranta femeile cunosc efectele secundare ale vopsirii parului pe perioade indelungate. Avand calitati deosebite si continut de vitamina E si omega, uleiul de argan poate inlatura consecitele devastatoare ale vopsirii parului prin hranirea firului acestuia si avand ca rezultat o elasticitate si rezistenta mai mari.
Hairstilistii il considera un produs foarte benefic pentru parul supus la factorii agresivi de mediu si de coafura excesiva.
De ce este uleiul de argan atat e cautat?
Pe langa efectele benefice asupra parului si unghilor uleiul de argan are in compozitia sa spinasterol care nu exista in componenta celorlalte uleiuri. Combinatia de substante rare continute in acest ulei este unica si blocheaza absortia colesterolului in intestine, faciliteaza digestia si are o influenta marcanta asupra artritelor si a diverselor boli reumatismale. Ceea ce ste foarte important de retinut este ca aduce o plus valoare imunitatii corporale si stimuleaza circulatia sangelui in organism.
Pielea cu afectiuni si care este tratata cu acest ulei se vindeca si devine frumoasa. Nu sunt multi cei care cunosc faptul ca uleiul de argan are si proprietati afrodisiace.
Femeile din Maroc timp de secole au trata efectiunile cutanate cu acest ulei si l-au folosit in ingrijirea si prevenirea dezhidratarii pielii, pentru elasticitatea si sanatatea firului de par si pentru mentinerea unor unghii frumoase fara afectiuni.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 12, 2013 in Comunicate

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: