RSS

Audiologie

11 Feb

audiologieAudiologia face parte din stiintele medicale si este disciplina care se ocupa cu masurarea functiei auditive. In general setea de cunoastere a dus la descoperiri care au influentat istoria omenirii. Unele dintre ele s-au produs la intamplare.

In ceea ce priveste audilogia cercetarile s-au dezvoltat pe doua planuri. Unul pentru tratarea diverselor afectiuni ale urechii si celelalt spre modernizarea metodelor de investigatie.

Lipsa auzului este considerata afectiunea care influenteaza in regres pacientul. Lipsa comunicarii il izoleaza si aceasta se reflecta asupra tuturor aspectelor din viata sa.

Cred ca oricine s-a intrebat care ar fi fost viata lui Beethoven daca in timpul sau audiologia era la fel de dezvoltata ca si astazi. Si aici nu vorbim doar de viata sa ci si de opera sa dupa ce auzul i-a fost afectat.

Hipoacuziile si surzenia afecteaza foarte multe persoane. Cauzele sunt diferite si audiologia detine aparatele si echipamentele necesare pentru a identifica diversele grade ale afectiunilor de auz.

Diagnosticarea exacta se face prin diverse teste audiologice care determina gradul de hipoacuzie si o diagnosticare corecta duce invariabil si la un tratament ce poate imbunatati starea pacientului.

Testele audiologice cele mai raspandite ca aplicabilitate sunt: audiometria cu tonuri pure, timpanometria, testarea reflexului acustic. Aceste teste se realizeaza intr-o camera izolata fonic si permit si comunicarea verbala cu audilogul.

Audiologia a determinat descoperirea diverselor metode de comunicare in cazurile in care surzenia nu se poate trata. Considerate a fi o salvare aceste metode ajuta pacientii sa comunice intre ei si cu lumea inconjuratoare astfel ca se evita posibilitatea instalarii de alte afectiuni care sa ii izoleze social si spiritual.

Prin limbajul semnelor sau aplicarea de diverse echipamente auditive s-au gasit solutii ce au avut la baza studiul si inventiile din audiologie si permanenta preocupare a specialistilor pentru confortul uman si integrarea lor in societate.

Ne putem deci inchipui, asa cum spuneam la inceput care ar fi fost opera lui Beethoven daca audiologia ar fi cunoscut dezvoltarea din zilele noastre. Daca el a fost un geniu care a reusit sa comunice si cu aceasta dizabilitate crunta pentru un creator de sunete putem face comparatia normala si sa descoperim astfel cat de important este sa detii uneltele necesare pentru a remedia chiar si o boala.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 11, 2013 in Comunicate

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: