RSS

Cu manusi de matase intr-o lume numita Afaceri

26 Nov

afaceri,femeia in afaceri,barbatul in afaceri,omul in afaceri,bani si afaceriIncantata sa ma prezint?
Nu stiu daca pana la urma urmei asta este esentialul. Dar totusi sa privim o perspectiva mai putin obisnuita. Nu ne costa nimic.
Asadar o lume in general dominata de barbati. Un lucru ce nu poate sa fie contestat avand in vedere ca pentru a razbate in aceasta jungla e nevoie de foarte multe calitati. Cea de baza ar fi flerul.
De ce barbatii?
Pentru ca au o viziune mult mai larga in ceea ce priveste orice fel de afacere. Vad totul din perspectiva unor castiguri fabuloase si fac orice, fara regrete, pentru a-si atinge scopul. De la alegerea domeniului in care sa se dezvolte afacerea si pana la conceptul de marketing, promovare si publicitate, calitatea produsului si implementarea lui pe piata, utilitatea serviciului si necesitatile care sa il faca imbatabil. Cam multe chestii as spune si mai ales foarte diversificate. Dar barbatul isi construieste aceasta viziune foarte usor, raportand totul la visele lui marete.
De ce am ales sa vorbesc despre manusile de matase intr-o lume in care ar fi fost simplu sa raportez totul la luciditate si inteligenta?
Cred ca pata de culoare in afaceri, sau cel putin in anumite afaceri este femeia. Nu vorbesc aici de calitatile pe care trebuie sa le intruneasca o femeie pentru a-si cladi o cariera sa spunem in domeniul de publicitate.
Bazata pe o strategie bine pusa la punct, o afacere se poate ridica destul de usor si in cazul in care sa spunem o femeie duce la indeplinire cu rigurozitate un plan de promovare.
Femeia este constincioasa si pune in aplicare punct cu punct ideile date de barbat. Nu ca nu ar avea imaginatie. Mai sunt si exceptii. Insa fiind caracteriologic mai putin curajoasa parerea mea este ca i se potriveste foarte bine manusa delicata a posturilor de publicitate si promovare. Probabil inzestrata cu un simt estetic mai dezvoltat, ea poate sa defineasca afacerea prin culori care in spectrul barbatului nu exista. Dar sa nu trecem in latura misoginismului sau a feminismului. Este adevarat ca nici nu putem sa punem un egal.
Ma gandesc totusi ca o pata de feminitate, un zambet la locul lui si mai ales delicatetea si diplomatia ajuta in momente in care derularea afacerii depinde de o decizie foarte importanta. Disciplina si organizarea sunt calitati ale femeii absolut incontestabile. Asta ajuta sa se puna in ordine orice fel de strategie de piata si mai ales sa se puna in ordine in cele mai mici detalii.
Mi-ar placea sa cred ca zambetul strengar al unui potential client femeie poate deveni spotul publicitar al unei afaceri de succes. Si atunci de ce sa nu purtam si manusi de matase? De ce nu?

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 26, 2012 in Comunicate

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: